Säker och snabb betalning

Lowell lanserar Mobilinkasso – framtidens inkassokommunikation

27.12.2021 4 min lästid

Att snabbt och säkert kunna betala ett inkassokrav förenklar både för kunden och företaget. Kunden blir av med sin skuld och företaget får betalt.   

För oss på Lowell var det självklart att använda  nya digitala möjligheter för att göra inkassoprocessen så effektiv och användarvänlig som möjligt. Vi visste att 67 procent  av konsumenter i Sverige både öppnar och läser kommunikation via SMS direkt, och att vår introduktion av Swish som betallösning under telefonsamtal uppskattades av kunder som ett snabbare och smidigare sätt att betala.

Nästa steg blev därför självklart. Idag är vi först i Sverige med att lansera Mobilinkasso, en ny tjänst från Lowell som gör det möjligt att hantera sitt inkassokrav med ett fåtal klick direkt i mobilen.

 

  • Inkassokravet skickas via SMS
  • Kunden identifierar sig via BankID
  • Inkassokravet öppnas och kan betalas via Swish eller kort, direkt i mobilen

Tidiga resultat av användningen pekar mot en halvering av betaltiden, jämfört med inkassokrav via post. I kombination med en väl genomtänkt digital kundresa där både information, stöd och möjlighet till en avbetalningsplan finns ett knapptryck bort, säkerställer vi att tröskeln för att betala sitt inkassokrav är så låg som möjligt samt att konsumenter har en smidig upplevelse hela vägen.

Vårt mål är att det ska vara lika enkelt att bli skuldfri som att ta ett SMS-lån, eller handla på kredit via mobilen. Det är så vi hjälper säkerställa en trygg och stark ekonomi för svenska konsumenter såväl som företag.

Nyfiken på hur Mobilinkasso kan förbättra ditt företags inkassohantering och minska inbetalningstid? Kontakta oss idag för ett samtal om hur vår tjänst kan hjälpa just er och era slutkunder.

 

Kontakta oss

 

Lowell Sverige

Lowell Sverige

Lowell Sverige är en del av Lowell-koncernen sedan i mars 2018. Lowell erbjuder såväl stora som små företag helhetslösningar inom kredithantering och inkasso. Vi har ett brett tjänsteutbud som omfattar hela kreditcykeln, från fakturering, inkassotjänster, köp av förfallna eller osäkra fordringar, samt omfattande analystjänster.

Säker och snabb betalning

Relaterade inlägg